Vad ingår?

På markisbyte.se är vi väldigt måna om att du ska bli nöjd med din leverans från oss. Vi ber dig därför läsa igenom nedan information så du vet vad som ingår, samt vad du kan förvänta dig (utöver nya fräscha markiser av högsta kvalitet till Sveriges lägsta pris förstås!)

Vad får du när du beställer ett markistyg från oss?

Markistyget du får är färdigsytt för att passa din befintliga markis. Det finns dock några saker att tänka på så att allt blir som du vill ha det. Måttet på tyget blir i exakt det måttet du har beställt. Måttet är inklusive fållen uppe och nere. Det är viktigt att du mäter tyget exakt så det blir rätt. Mät gärna bredden på två ställen eftersom markistygets bredd kan ändras över åren.

Själva tyget är ett tyg av högsta kvalitet från en av de absolut bästa tillverkarna i världen. Tyget har god motståndskraft mot UV strålning, väta och är bra på att stå emot blekning. Hur bra tygerna är finns i detalj beskrivet hos Sandatex. Eftersom tygerna är olika skiljer det sig mellan tygerna.

Markistyget levereras alltid med en så kallad tenstav uppe och nere på den stora markisväven och endast uppe på kappan. Tenstaven är 6mm. En tenstav är platsstaven som sitter i fållen och gör att man kan föra in och hålla markistyget på plats i markisens ställning. Om din befintliga ten är av annan storlek går det att använda de som sitter i din befintliga markis alternativt så kan du beställa nya i din dimension.

Kappor: När du beställer nya kappor till din markis kan du välja vågig, rak eller ingen kappa. Att välja kappa kostar +15% på stora markistyget. Att bara beställa kappa kostar 456 kr per meter. Om du bara vill beställa kappa kan du maila oss på info@markisbyte.se Höjden på kappan är som standard 15cm för alla typer av markiser.

Support: Våra montörer hanterar även vår support vilket gör att vi under högsäsong ibland kan ha lite längre återkopplingstid, men vårt mål är att du ska få svar från oss inom högst 48 timmar. Fördelen är att att våra montörer självklart har enorm praktisk erfarenhet av att byta ut markistyg och kan ge dig en högst professionell vägledning och support!

Tillverkning: Vid tillverkning av tyg sys de upp i flera våder, varje våd är ungefär 120cm bred. För en bred markis betyder detta att det löpande sys ihop och det blir skarvar. Vissa avvikelser kan förekomma när vi syr upp tyget vilket är normalt. Mer information från sandatex.

Vikten ligger på 290—300 g/m2, vilket innebär att ett nytt markistyg oftast är lite tyngre än det som användes förr. Detta kan i enstaka fall medföra att ett gammalt markisstativ inte orkar spänna ut den nya markisväven helt, vilket då kan göra den säckar något.

Var extra vaksam på detta: se till att det går att veva ut hela tyget på din markis. När du gjort det se till att du har spår för den så kallade tenstaven som går i spåret på ramen. I vissa fall har markisen inget spår utan är pop nitat. Om det är popnitat så hör av er till oss så löser vi det

Leveranstider: vi har ambitionen att leverera alla tyger inom 2-4 veckor. Leveranstiden är beroende av belastning i produktion, samt på senare tid logistiska problem orsakade av en turbulent omvärld. Inom 7 dagar från din beställning återkommer vi till dig med uppskattad leveranstid.

Leveranser: vi har valt att samarbeta med DHL för leveranser. Mindre paket upp till 20kg och under 150 cm kommer levereras till DHL Service Depot. Större paket levereras till er adress som ni angivit i ordern. Markistygerna viks så att de ska få plats i mindre paket. Så fort paketet är packat och på väg kommer du att få ett sändningsnummer tillsänt dig där du kan följa/spåra din leverans.

Garantivillkor: Alla markistyger som beställs av oss är måttbeställda och vi ger 3 års garanti på tygerna. Vi följer konsumentköplagen. Ni kan läsa mer om konsumentköplagen på www.konsumentverket.se

Observera dock att Konsumentköplagens ångerrätt gäller ej specialtillverkade varor. För mer information: Lagen om distansavtal, 2 kap §11.

Om du fortfarande skulle ha några frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig till vår kunniga supportmail!