FAQ

Byta markisväv
Många tror att man måste eller ska byta hela markis ställningen med väven när markisväven är trasig, skitig eller man bara vill byta till ett modernare markistyg. Man behöver bara byta själva tyget / väven på markisen. Det är betydligt billigare att byta bara duken. Många markisföretag kommer att föreslå att ni ska byta hela markisen men det behövs ofta inte. Maskisbyte.se är specialiserade på att leverera endast tygerna till befintliga markiser, måttanpassade och färdigsydda till just din markis.

Byte av markis tyg kommer lyfta hela ditt hus. Det kommer se fräschare och modernare ut genom att bara byta markisens tyg.

Kan man byta markistyg själv?
Det går oftast väldigt bra att byta markisväv själv. Vi hjälper dig med instruktioner så att just du ska lyckas.

Makisbyte.se säljer måttanpassade markisvävar så att du enkelt kan byta till en ny fräsch markisväv. Vi har cirka 150 olika färger och varianter på markisvävar så du hittar precis den markisväv som du vill ha.

Skall du byta väv på markisen – här finns hjälp.
Vi har försökt samla så mycket information som möjligt om hur man byter markisväv själv här på sidan. Hoppas att du hittar den informationen du söker ang att byta markisväven själv.

Hjälp att byta markisväv så kan du kika på denna video https://www.youtube.com/watch?v=3ZQGmB1ZZKo

Vad kostar det att byta markisväv? Byta markistyg pris?
Byte av en markisväv kostar cirka 460 kr / kvadratmeter, så det beror på hur stor just din markisväv är. Kostnaden för att byta en terassmarkis som är 4 meter bred och har ett totalt utfall på 3m blir således 5100 kr. Cirka 5000 kr för ett helt nytt och fräscht markistyg.

Har du en fönstermarkis så är den oftast mycket mindre och det kostar därför mindre att byta en fönstermarkis. Att byta markisväv på en fönstermarkis som är 120cm bred, en arm som är 70cm kostar cirka 850 kr. Om du ska ha kappa till markisen så tillkommer 15% på markis priset.

Hos markisbyte.se hittar du dom senaste markisvävarna om du vill byta tyget. Markisbyte.se skall har dom bästa priserna på vävar. Om du kan visa en bättre offert så lovar vi att matcha den och lite till.

Hur byter man markisväv själv?
Så klart att det går att byta bara markisväven. Markisväven har oftast kortare livslängsläng än ställningen, därför är det många som byter markisväven flera gånger innan själva ställningen byts ut.

Kan man endast köpa markisväven?
Ja, hos markisbyte.se kan du köpa endast markisväven / markisduken. Vi mått anpassar alla våra markistyger så att du får just det måttet du vill ha. Vill du endast byta markiskappan så kan du självklart göra det också. När ni beställer markisväven så är markistyget alltså färdigsytt vid leverans.

Min markisväv är smutsig, gul och trasig. Kan jag endast byta ut markisväven?
Ja det går bra. Mät markisen enligt anvisningarna på markisbyte.se/sa-har-mater-du och lägg beställningen på hemsidan.

Viktigt att tänka på när ni byter markisväv.
När ni har tagit bort den gamla är det viktigt att ni gör rent markisställningen ordentligt så att ni inte smutsar ner den nya markisduken när ni byter.

Markisställningen och komponenter på markisen kan ha tagit skada. Titta efter noga så att inget är skadat. Oftast är det plastdetaljer om kan bli sköra och ömtåliga när de blir gamla.

Vad ska jag tänka på för att min markisväv ska hålla längre?
Största problemet med att markistyger börjar se dåliga ut är att kappan och det yttersta på markisväven inte ser fräscht ut. Se till att ni vevar in markisen helt så att den inte exponeras för mycket för solljus och smuts. Kappan kan med fördel enkelt tas in på vintern för att skydda den

Tänk på detta innan ni byter markistyg 
När man byter markistyg / markisväv på en befintlig markis kan det vara så att markisen är gammal. Oftast går det bra att byta, men kontrollera att allt är helt. Om det inte är helt se till reparera detta först innan ni byter markisväven.

Ofta är även själva ställningen smutsig. Se till att markisställningen är ordentligt rengjort innan ni byter till den nya markisväven eller när ni får hjälp med bytet. Om ni inte rengör ställningen innan markisvävsbytet så riskerar ni att den nya markisen smutsas ner under bytet.

Var kan man köpa markisväv?
Om du bara vill köpa själva markisväven och inte hela markisen på ställning kan man göra det på markisbyte.se . När du köper en ny väv så finns det några aspekter att beakta. Är ställningen hel? Sitter allt fast? Om det är ja på dessa frågor så ska det gå bra att byta till ett nytt tyg. Se till att du mäter rätt på bredden och utfallet. Om du behöver hjälp med hur man mäter så finns det hjälp på markisbyte.se på markisbyte.se finns även hjälp med tips och trix om hur man byter väven.

Om markisbyte.se markisvävar
Alla våra markisvävar är tillverkade av spinnfärgad akryl enligt högsta kvalitetsstandard i Italien.
Vävarna håller högsta färgäkthet samt är smuts- och vattenavvisande och är OEKO-TEX® 100-klassificerade.